Yang/Ying Yoga

DOOR KATHY DERGELOO

In deze les gaan we langzaam opstarten en het lichaam op een zachte, meditatieve manier wakker maken door het te rekken en te strekken en zo soepeler te maken.
Ook maken we contact met de ademhaling. Die speelt immers in eender welke vorm van yoga de hoofdrol. 

Daarna gaan we sneller en dynamischer bewegen, wat warmte en vuur in het lichaam brengen, kracht opbouwen, en afvalstoffen( fysieke,mentale en emotionele) losmaken.
Dit is het Yang gedeelte. Maar het is een creatief proces, dus alle delen kunnen ook omgekeerd of afgewisseld worden.
Stroom mee op de golven van je ademhaling, zo wordt alles meditatie in beweging.
Je zal je nadien kalmer, krachtiger, evenwichtiger en blijer voelen.

Welkom!

Alle materiaal is voorhanden maar je mag natuurlijk ook je eigen gerief meebrengen.

WANNEER: Vanaf 18 augustus: Elke zondag van 10u15 tot 11u45. Ook tijdens schoolvakanties.
RESERVEREN EN BETALEN  via www.yogakathydergeloo.com

 

Over mezelf

Mijn yogapad begon in 1993, in een yogales op een kleine zolderkamer in een dokterspraktijk in De Haan, toen ik voor het eerste de combinatie bewegen en meditatie ontdekte. Het was alsof een nieuwe wereld openging.
De jaren daarop was ik voornamelijk aangetrokken door de dynamische yoga vormen, Ashtanga en Vinyasa want ik had in mijn jeugd veel sport gedaan, voornamelijk turnen en dat lag meer in die lijn vond ik.
Maar wat helemaal nieuw was voor mij, was de nadruk op de ademhaling en vooral het eindigen met relaxatie en meditatie. Ik voelde me als een vis in het water, dat was wat ik altijd in mijn sportieve verleden gemist had, het naar binnen gaan.


Met de jaren ging ik als vanzelf verlangzamen, het yin aspect kwam meer naar de voorgrond, zonder dat ik die toen term goed begreep.
Ik ging aan de slag met innerlijk, meditatief werk en omarmde dit boeiende groeiproces.

Toen ik mijn eerste teacher training volgde wist ik meteen dat dit mijn roeping is, het begeleiden van mensen via de weg van yoga.

Vele opleidingen en retreats volgden en meer en meer voel ik wat het betekent om die enorme yoga wijsheid en kennis te belichamen, het leven met en in die wijsheid te leven.
Het milder worden, aandachtiger voor alles wat in en rond mij gebeurt, dichter bij de natuur en zijn ritmes te komen.

Ik ervaar wat een rijkdom het is om te proeven en te leren over de vele filosofieën die mij boeien.
Maar ik weet ook dat ik geen echte student ben die exacte kennis kan opnemen en doorgeven, ik ben meer een spons die absorbeert.
Overal waar ik ben of ga, werk of leef laat ik mij beïnvloeden door wat ik waardevol vind en de moeite om door te geven. Ik leer meer intuïtief voelen wat mij kan helpen, en wat bruikbaar is voor anderen.
Af en toe vliegt er iets uit mijn trukendoos die zijn tijd gehad heeft en wordt de vrijgekomen ruimte ingenomen door iets nieuws van waarde. 
Er is zoveel boeiends om te leren en mee te spelen.

Zo gaat het ook in mijn lessen, het is een mix, een brouwsel van mijn ervaringen en inzichten.

Mijn diepe verlangen is om door te geven wat het woord Zelf Zorg voor mij betekent.
En dan is de breedst mogelijke zin van het woord.

Niet alleen het lichaam verzorgen, de buitenkant, het pak dat we dragen voor de tijd dat we hier op aarde zijn.
Maar ook de liefdevolle zorg voor de binnenkant, ons innerlijke landschap. In alle weersomstandigheden en seizoenen. Onszelf meer en dieper leren kennen, binnenin gaan kijken en daar helemaal, eenvoudigweg op het gemak kunnen zijn.

Daar is stilte voor nodig, en tijd om te pauzeren.

In mijn yogalessen gaat dit via de weg van zachte beweging en ademen om zo geleidelijk aan tot diepere ontspanning en rust te komen. 

Welkom! 

child pose de loft les kathy

 

 

 

Pin It