Yoga volwassenen

Yin Yoga & meditatie

 DOOR ISABELLE SCHOTTE

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga. Je ontwikkelt een vriendelijke houding met je lichaam en met alles wat zich afspeelt binnenin jou.

Yin yoga is als een balsem in een samenleving die zo extreem 'yang' is als de onze (actie, prestatie, hoog tempo, heel veel prikkels). In balans komen is noodzakelijk om niet uitgeput te raken, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Yin yoga kan je hierbij helpen. 

Yin yoga is ontspannend en rustgevend maar het is meer dan dat. Het werkt diep door in het lichaam en dat mag je letterlijk nemen.

Mindful Yoga

DOOR AMALIA VERMANDERE

Bewegen in aandacht. Nieuwsgierig. Zorgzaam. We vloeien doorheen een rustig opgebouwde reeks van houdingen, waarin we ons lichaam versterken en versoepelen.

Toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die denken dat yoga niets voor hen is “omdat ze daarvoor niet lenig of rustig genoeg zijn”.

Zwangerschapsyoga

DOOR BARBARA SOLTESZ

Je kan vanaf 14 weken zwangerschap starten tot je bevalt. Om mee te kunnen doen is ervaring met yoga niet noodzakelijk.

Barbara doet al 25 jaar aan yoga en is ondertussen 13 jaar yoga-instructeur. Ze helpt zwangere vrouwen met specifieke en aangepaste oefeningen zodat ze zich fit en goed kunnen voelen tijdens hun prachtige reis om moeder te worden. Zie ook www.energeticconnection.eu

Mindful Vinyasa flow

DOOR ANKE SNAUWAERT 

Zacht & dynamisch - Yin & Yang - Mild & Krachtig - Ontspannend & creatief - Vloeiend & ritmisch.

De lessen bouwen rustig op (meditatie en yin), kennen een meer dynamisch deel  (vinyasa flow) en eindigen in diepe ontspanning. We bewegen vanuit een vriendelijke en accepterende houding ten opzichte van onszelf. 
We bewegen op het ritme van de ademhaling, vloeiend, met als doel het doen stromen van onze energie (prana). We laten stress los en maken ons lichaam en onze geest krachtiger.
 
De combinatie van yin en yang kwaliteiten inspireert ons om balans te vinden, zowel te versoepelen als te versterken. We brengen meditatie in beweging, bewust en vanuit zachtheid. 
 

Mobility flow

DOOR TOBY MULLER

Lessen voor iedereen die wil leren bewegen, ademen en relaxeren.

Mobiliteitstraining is een vorm van lichaamsbeweging die zich richt op het verbeteren van de flexibiliteit en bewegingsvrijheid van de gewrichten.

Door middel van verschillende oefeningen en stretches wordt het lichaam gestimuleerd om meer bewegingsbereik te ontwikkelen en dus gezonder te kunnen bewegen.

Zachte yoga 

DOOR ANKE SNAUWAERT 

Een therapeutische vorm van yoga... voor al wie de connectie met zichzelf wil hervinden.

Yoga is een waardevolle aanvulling op de behandeling van allerlei klachten. Regelmatige beoefening van yoga brengt ons zenuwstelsel tot rust en ons hele systeem in balans. We versterken het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Bewegen kan een manier zijn van zorgen voor onszelf en een manier van met onszelf in verbinding treden.

Mindfulness & kindfulness vormen een rode draad en leren ons aandacht te cultiveren voor ieder moment, ook naast de mat, in ons dagelijks leven. We oefenen met mildheid en vriendelijkheid.
 

Yoga, beweging en bewustzijnsvorming

DOOR RUDY VANCOILLIE

De lessen worden zowel inhoudelijk en praktisch ritmisch opgebouwd en zijn voor iedereen toegankelijk.

Tijdens de lessen zijn de creatieve leer- en ontwikkelingsprocessen belangrijker dan het louter en alleen technisch uitvoeren van yogahoudingen.
Je leert niet alleen de diverse yogahoudingen goed gedifferentieerd uitvoeren, maar je leert ook het idee, de specifieke gewaarwording en het leerproces van de afzonderlijke houdingen kennen.