Yoga voor volwassenen

Yin Yoga & meditatie

 

DOOR ISABELLE SCHOTTE

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga. Je ontwikkelt een vriendelijke houding met je lichaam en met alles wat zich afspeelt binnenin jou.

Yin yoga is als een balsem in een samenleving die zo extreem 'yang' is als de onze (actie, prestatie, hoog tempo, heel veel prikkels). In balans komen is noodzakelijk om niet uitgeput te raken, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Yin yoga kan je hierbij helpen. 

Yin yoga is ontspannend en rustgevend maar het is meer dan dat. Het werkt diep door in het lichaam en dat mag je letterlijk nemen.

Mobility flow

 

DOOR TOBY MULLER

Lessen voor iedereen die wil leren bewegen, ademen en relaxeren.

Mobiliteitstraining is een vorm van lichaamsbeweging die zich richt op het verbeteren van de flexibiliteit en bewegingsvrijheid van de gewrichten.

Door middel van verschillende oefeningen en stretches wordt het lichaam gestimuleerd om meer bewegingsbereik te ontwikkelen en dus gezonder te kunnen bewegen.

Yoga, beweging en bewustzijnsvorming

DOOR RUDY VANCOILLIE

De lessen worden zowel inhoudelijk en praktisch ritmisch opgebouwd en zijn voor iedereen toegankelijk.

Tijdens de lessen zijn de creatieve leer- en ontwikkelingsprocessen belangrijker dan het louter en alleen technisch uitvoeren van yogahoudingen.
Je leert niet alleen de diverse yogahoudingen goed gedifferentieerd uitvoeren, maar je leert ook het idee, de specifieke gewaarwording en het leerproces van de afzonderlijke houdingen kennen.

Mindful Yoga

DOOR AMALIA VERMANDERE

Bewegen in aandacht. Nieuwsgierig. Zorgzaam. We vloeien doorheen een rustig opgebouwde reeks van houdingen, waarin we ons lichaam versterken en versoepelen.

Toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die denken dat yoga niets voor hen is “omdat ze daarvoor niet lenig of rustig genoeg zijn”.

Therapeutische yoga en Mindful vinyasa yoga

DOOR ANKE SNAUWAERT 

Yoga is een waardevolle aanvulling op de behandeling van allerlei klachten. Regelmatige beoefening van yoga brengt ons zenuwstelsel tot rust en ons hele systeem in balans. We versterken het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Bewegen kan een manier zijn van zorgen voor onszelf en een manier van met onszelf in verbinding treden.

Mindfulness & kindfulness vormen een rode draad en leren ons aandacht te cultiveren voor ieder moment, ook naast de mat, in ons dagelijks leven. We oefenen met mildheid en vriendelijkheid.