Ontspan, Ontvang & Verklank

Reeks
Ontspan_ontvang_en_verklank_
  zaterdag 5 oktober 2024 10:00

 

WORKSHOPS VERDIEPING MINDFUL YOGA: ONTSPAN, ONTVANG & VERKLANK

Tijd om dieper te ontspannen in herstellende en yin-yogahoudingen, begeleid door live muziek, klanken en liederen, en van daaruit te verklanken wat in jou leeft.

Muziek-,  klank- en stemreizen kunnen onze beoefening verrijken. Sinds ik dagelijks oefen met yoga en meditatie borrelen in de stilte na een sessie vaak liederen in me op. Woorden en melodieën van inzicht, heling en veerkracht. Sommige reizen al jaren met mij mee, als seculiere gebeden of mantra’s. Graag begeleid ik je met klanken en breng ik enkele van deze liederen terwijl je rust in yogahoudingen. Van daaruit exploreren we ook hoe we onze beoefening kunnen verdiepen en verruimen door onze eigen stem te gebruiken, klanken te maken, vibraties te voelen in onze weefsels, tot in onze botten. Geen artistieke voorkennis vereist, je hoeft niet “mooi te kunnen zingen” om mee te doen.

Lang voor we konden praten, was onze stem er al, om onze noden en verlangens tot uitdrukking te brengen, om expressie te geven aan onze wezenlijkheid. Klank geven aan wat jou raakt, stoort, boeit, verafschuwt, motiveert en inspireert. Tot diepere lagen van ontspanning komen en de unieke klank van jouw stem ontmoeten, eren en bevrijden. Het gaat niet over het einddoel, maar over de reis die we maken, de innerlijke landschappen die we ontdekken, over het begrip, de compassie en de liefde die we cultiveren voor wat we op onze reis ontmoeten.

De sessie wordt rustig opgebouwd. Een integratie van compassie- en mindfulness-meditaties in milde yogahoudingen, zowel actief (yang) als ontvankelijk (yin en herstellend).

Praktische info: Breng een notaboekje mee en iets om te schrijven. Alle verdere yogamateriaal is aanwezig, maar breng gerust je eigen materiaal mee als je dit verkiest. Je kan de workshops apart volgen of als geheel, met telkens een maand tijd tussen de sessies om het geleerde te integreren in je dagen en nachten.

Data: zaterdagen 5 oktober, 9 november en 14 december, van 10u tot 13u

Prijzen: 45 euro voor één workshop, 85 euro voor twee workshops, 120 euro voor drie workshops

De workshop gaat door als er minimum vijf deelnemers zijn.

Inschrijven via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., daarna ontvang je de betalingsgegevens.

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • zaterdag 5 oktober 2024 10:00
  • zaterdag 9 november 2024 10:00
  • zaterdag 14 december 2024 10:00

Powered by iCagenda