Chakra yoga zomerreeks

Reeks
de_chakras_in_yoga
  maandag 14 augustus 2023 10:00

Chakra yoga Zomerreeks

 

 Van maandag 14 augustus tot en met zaterdag 19 augustus, telkens van 10u - 12u. Ook per dag te volgen!

YOGA = MULTIDIMENSIONEEL 

Als je al wat ervaring hebt met yoga, dan weet je dat yoga zoveel meer is dan een fysieke ervaring. In mijn lessen richt ik mij op de multidimensionele aspecten van yoga: de fysieke, energetische, emotionele en mentale facetten van jouw Zijn  -  en hoe die elkaar beïnvloeden.

Iedereen weet wel dat yoga goed is voor je lichaam, maar minder mensen weten dat al dat stretchen, twisten en samendrukken (wat we doen in de poses) de energiestroom in je lichaam beïnvloedt.

Chakra yoga is een interessante ingang om de subtiele dieptes van je lichaam te verkennen.

WAT ZIJN CHAKRA'S?

Chakra is Sanskriet voor ‘wiel’ of ‘werveling’: chakra’s zijn energie- en bewustzijnscentra in je lichaam, gelegen in de wervelkolom en in het brein. Net zoals de verschillende delen van het brein verschillende functies hebben (zien, spreken, bewegen, denken,..), regelt ook elk chakra bepaalde functies van je lichaam. Volgens de yogatraditie reguleren de chakra's de meridianen. Meridianen zijn energiekanalen. Ze lopen doorheen de fascia (= bindweefsel) en spelen een belangrijke rol in de gezondheid van onze organen, maar ook van onze emoties en zelfs gedachten. Als een chakra niet in balans is, heeft dat dus effect op meerdere lagen van je systeem.    

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In deze reeks gaan we aan de hand van asana (yogahoudingen), pranayama (ademhaling) en meditatie onze aandacht (en dus chi, energie) in de chakra’s en de meridianen brengen.  Zo kan de energie vrij kan gaan stromen.  De fysieke houdingen zijn een ingang naar onze diepere lagen en deze diepere lagen beïnvloeden op hun beurt de fysieke gewaarwordingen. Door de combinatie van houdingen en gewaarzijn verdiepen we ons bewustzijn, we leren niet enkel het fysieke opmerken, maar ook de subtiele energiebewegingen binnen ons systeem.

De nadruk zal liggen op wekken van de energie en vervolgens voelen en ervaren, en in mindere mate op verstandelijke kennis.

Elke dag richten we ons op 1 chakra, behalve de laatste dag, daar combineren we chakra's 6 en 7.

Deze reeks is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

PRAKTISCH:

Schrijf je in voor de hele reeks, dan betaal je 156€. 

Kies je ervoor om één of meerdere lessen apart te volgen, dan betaal je 32€/ les.

Ik kies voor kleine groepen (max.10) dus schrijf je tijdig in!  Via 0486/147088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom!

Isabelle Schotte.

Meer weten over mijn aanpak? Lees dit.

 Programma:

maandag 14/8 : eerste chakra of wortelchakra,

dinsdag 15/8: tweede chakra of sacraal chakra,

woensdag 16/8: derde chakra of zonnevlecht chakra,

donderdag 17/8: vierde chakra of hartchakra,

vrijdag 19/8: vijfde chakra of keelchakra,

zaterdag 20/8: zesde en zevende chakra of voorhoofdchakra en kruinchakra.

 

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • maandag 14 augustus 2023 10:00

Powered by iCagenda