Zomerzonnewende Ritueel

Reeks
59FB0FEB-A60D-4CC2-81AC-12B99EFEC318
  vrijdag 21 juni 2024 19:00

 

Zomerzonnewende Natuurritueel

Met Isabelle Schotte.

In de reeks  "natuurrituelen" volgen we het ritme van de zonnewendes en de equinoxen.

Op 21 juni vieren we de zomerzonnewende. De langste dag van het jaar, het hoogtepunt van vurige yang-energie.

Licht, levenskracht, bloei en groei!

Traditioneel is midzomer een groots feest met vreugdevuren. De scheppende kracht van de zon en van de natuur werd van oudsher gevierd.

Wijzelf, als deel van de natuur, hebben die enorme creatiekracht ook in ons! Alleen zijn we ons er niet altijd van bewust waarin power schuilt en hoe we die kunnen inzetten. In vele oude tradities kende men de kracht van de natuurelementen en hoe je daarmee te verbinden. Ook de kracht van het woord was en is in vele culturen gekend (denk aan mantra's bv). Er is ook de kracht van de bewust geplaatste intentie, waarvoor steeds meer aandacht komt in deze overgangstijd.

Via het sjamanistische pad, dat ik nu 5 jaar volg, heb ik me met deze en nog andere krachtbronnen weer kunnen verbinden en dat wil ik graag met jullie delen.

Er valt hier heel veel te ontdekken.. en te vieren!

Hoe verloopt de avond?

We verbinden ons met de energie van de zonnewende en hoe die zich toont in onszelf.  Via relaxerend energetisch werk stappen we uit de thinking mind en in de stillness –dichterbij onze ware natuur. We exploreren verschillende soorten kracht en hoe we die kunnen inzetten. Daarna doen we samen een vuurritueel voor Kracht. Op het einde praten we gezellig na in de cirkel met een theetje.

Praktisch:

Vrijdag 21 juni van 19u tot 21u45. 

Draag comfy kledij waarin je je vrij voelt. 

Breng voorwerpen mee uit de natuur, die voor jou typisch zijn voor dit seizoen, om ons natuuraltaar mee op te bouwen.

Bijdrage: 40€.

Schrijf je in bij Isabelle via 0486/147088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • vrijdag 16 juni 2023 19:00
  • vrijdag 21 juni 2024 19:00

Powered by iCagenda