Time to relax/Jaarwiel - Zomerzonnewende editie

Reeks
59FB0FEB-A60D-4CC2-81AC-12B99EFEC318
  vrijdag 16 juni 2023 19:00

 

Time to Relax/ Jaarwiel: Zomerzonnewende.

Met Isabelle Schotte.

In de Time to relax/Jaarwiel -reeks volgen we het ritme van de zonnewendes en de equinoxen.

Sleutelwoorden zijn: reset – restore – reconnect.

We verbinden ons met het thema van de avond: de energie van het seizoen en hoe die zich toont in onszelf. Via yin & restorative yoga en energetische oefeningen komen we in een toestand van diepe rust – body & mind kunnen resetten en herstellen. Dan gaan we een ritueel uitvoeren om deze natuurlijke processen te ondersteunen en te bevorderen. Tenslotte praten we na in de cirkel bij een thee. De thee komt telkens van een boom of plant waar van oudsher magische krachten werden aan toegekend.

Op 21 juni vieren we Litha: de zomerzonnewende. De langste dag van het jaar, de start van de zomer. Een hoogtepunt van vurige yang-energie, Licht, levenskracht, bloei en groei.

Traditioneel is midzomer een groots feest met vreugdevuren, waar wordt gedanst en dankbaarheid wordt getoond. Tijd om eens stil te staan bij het wonder van de overvloedige natuur, de moeder die ons voedt en draagt, de verbinding met wat en wie ons lief is. Als het vuur van dankbaarheid in ons brandt, dan verhoogt onze frequentie en dat is voelbaar als innerlijke kalmte. Niets geeft meer rust dan je verbonden te weten met het web van leven. 

Het is een groot geschenk als je dankbaarheid kan voelen als een innerlijke kwaliteit - los van wat er gebeurt in je leven. Een geschenk dat je zelf kan creëren.

Dit proces gaan we ondersteunen op deze avond.

Onze chi (levensenergie) gaan we in beweging brengen via energetische oefeningen. We gaan de chi harmoniseren via yin yoga en herstellende yoga. 

We gaan de zomer vieren via een ritueel.
Met een typische zomerthee ronden we af, gezellig samen in een cirkel.

Praktisch:

Vrijdag 21 juni van 19u tot 21u20. 

Draag comfy kledij waarin je je vrij voelt. 

Breng voorwerpen mee uit de natuur, die voor jou typisch zijn voor dit seizoen, om ons natuuraltaar mee op te bouwen.

Bijdrage: 40€.

Schrijf je in bij Isabelle via 0486/147088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • vrijdag 16 juni 2023 19:00
  • vrijdag 21 juni 2024 19:00

Powered by iCagenda