COMPASSIE TRAINING 

DOOR AMALIA VERMANDERE

Start op 1 oktober 2023.

“Enkel wanneer we onze eigen duisternis goed kennen, kunnen we echt aanwezig zijn bij de duisternis van anderen. Compassie wordt realiteit wanneer we onze gedeelde menselijkheid herkennen.“ (Pema Chödrön)

Merk je dat het niet altijd lukt om mild en begripvol met jezelf om te gaan, en dat je soms in een neerwaartse spiraal terecht komt? Kan je jezelf moeilijk vergeven? Heb je last van een sterke interne criticus? Merk je dat je soms streng bent voor jezelf, dat dit leidt tot innerlijke verharding en dat het daardoor moeilijk is om zorgzaam met anderen om te gaan?

Wil je graag leren hoe je milder met jezelf en de wereld om je heen kan omgaan, dan is deze acht weken durende compassietraining misschien iets voor jou!

De compassietraining die ik breng is gebaseerd op het Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) programma van Erik van den Brink en Frits Koster en is wetenschappelijk gefundeerd. Het traject biedt een waardevolle verdieping na een basistraining mindfulness. Het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van compassie is volop bezig en wijst in deze fase reeds op een toename van levenskwaliteit en veerkracht, opmerkzaamheid en zelfcompassie, en op een afname van stressbeleving, angst, depressie en zelfkritiek.

De opbouw van de training is vergelijkbaar met die van de mindfulnesstraining. Gedurende acht weken komen we wekelijks samen voor 2,5u en oefenen met verschillende meditaties. Thuis kan je verder oefenen met behulp van een werkboek en de audio-bestanden. We cultiveren onder andere de vier levensvrienden: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, gelijkmoedigheid en medevreugde. Verder komen ook aan bod: hoe onze verbeelding voor of tegen ons kan werken, een veilige plek, een compassievolle metgezel. We verwerven meer inzicht in onze emotie-regulatiesystemen, leren wat vergeving is en hoe we heilzamer kunnen omgaan met onze innerlijke criticus, lastige patronen, weerstand, schuld, schaamte, verlangen. We leren zelf compassie belichamen, het goede binnen laten, de innerlijke helper voeden en maken ruimte voor diepe vrede en geluk. We oefenen zowel in zit, in lig als zacht bewegend. In elke sessie is een pauze voorzien.

Voor wie? Voor iedereen die de basistraining mindfulness volgde en deze beoefening wenst te verdiepen met specifieke meditaties van vriendelijkheid en compassie. Zo dragen we door onze beoefening bij tot het welzijn van onszelf, onze medemens en onze planeet. Deze training kan worden gezien als een aanvulling en niet als een vervanging van een mogelijk nodige medische, psychologische of medicamenteuze behandeling. Bij twijfel, gelieve je arts te raadplegen.

Data najaar 2023: zondag 1, 8, 15, 22 oktober, 5, 12, 19, 26 november, van 10u tot 12u30. De Loft, Jules Peurquaetstraat 15 in Oostende

De training is enkel als geheel te volgen, prijs: 320 euro, werkboek, audiobestanden van de meditaties en een terugkommoment inbegrepen. Na aanvang van de training is annulatie niet meer mogelijk.

Draag soepele kledij.

Inschrijven via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarna ontvang je de inschrijvingsdocumenten, en wanneer er voldoende inschrijvingen zijn om de training te laten doorgaan, ontvang je de betalingsgegevens.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me contacteren, per mail of telefonisch.

Meer info over het werk van Erik van de Brink en Frits Koster vind je hier: https://mbcl.nl/over-mbcl/

https://fritskoster.nl/

Pin It