Ashtanga Yoga


DOOR  Etienne Janssen

Ashtanga Yoga is een zeer dynamische yogavorm waarbij adem en beweging gesynchroniseerd worden.

Naar het einde van de serie neemt de intensiteit geleidelijk af en je eindigt met een diepe herstellende ontspanning.

Ik geef er de voorkeur aan om progressief moeilijker wordende series in een klassieke Mysore setting aan te leren. Hierbij oefent men in groep, maar elk op zijn eigen level en ritme. Week na week leer je een extra stukje van de serie waar jij momenteel aan werkt. Als docent geeft mij dit de mogelijk om jou te helpen bij een aangepaste en veilige uitvoering van de oefeningen. De groep zorgt hierbij voor een motiverende omgeving.

Wat ooit begon als een revalidatie na een zwaar valschermongevel is voor mij na meer dan 20 jaar een manier van leven geworden.  Tijdens die tijd had ik het geluk om de Ashtanga Yoga methode rechtsreeks van een aantal van  ´s werelds beste leraars te leren.  De laatste jaren mocht ik zelfs een van hen (John Scott) tijdens verschillende retreats assisteren.  Omdat veel mensen die mijn lessen bezochten  lichamelijke en/ of psychische klachten hadden heb ik dan bovenop mijn Ashtanga leraarsopleiding met John nog een vierjarige opleiding tot Svastha Yoga Therapeut gevolgd bij Dr Ganesh Mohan en Dr Gunther Niessen.  Mijn lesgeven kenmerkt zich door een grote mate van indivuele afstemming en respect voor de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers.  In hoofdberoep werk ik als psychomotorisch therapeut in een psychiatrisch centrum.  

 

Tijdstip : op maandagavond van 19u - 20u30

Prijs:  3-beurtenkaart = 45€ (1 maand geldig)

           10-beurtenkaart = 130€ (3 maand geldig)
Inschrijven:   via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It