Chakra Awakening Zomerreeks

Reeks
de_chakras_in_yoga
  woensdag 14 augustus 2024 10:00 - vrijdag 23 augustus 2024 10:00

 

Chakra Awakening

door Isabelle Schotte

 

 PROGRAMMA:

woensdag  14/8  (10-12u30): het wortelchakra: aarding en bestaansrecht.

donderdag 15/8  (10-12u30): het navelchakra : verbinding, emotie en seksualiteit.

vrijdag 16/8 (10-12u30): de zonnevlecht: grenzen, wilskracht en manifestatie.

woensdag 21/8 (10-12u30): het hartchakra: liefde, universeel en persoonlijk.

donderdag 22/8 (10-12u30): het keelchakra: kanaliseren van je ziel via communicatie.

vrijdag 23/8 (10-12u30): voorhoofdchakra en kruinchakra: intuïtie, innerlijk weten en kosmisch bewustzijn.

 chakra yoga Surya studio

WAT ZIJN CHAKRA'S?

Chakra’s zijn centra van levensenergie en bewustzijn. Ze liggen in de wervelkolom en in het brein.

 Elk chakra is verbonden met bepaalde levensthema's. Vooral de doorstroming van de energie in de chakra's is belangrijk. Dat hangt namelijk samen met hoe je je voelt, naar de wereld kijkt, hoe je groeit als mens.  

Wanneer er blokkades zijn in een chakra, ontstaat er onevenwicht. Sommige ervaringen, gedachten, gevoelens, intuïties,...  zijn dan ofwel te overheersend, of te zwak aanwezig, waardoor een deel van wat mogelijk is aan groei in dit leven, moeilijker verloopt.

De chakra's zijn een soort 'map' die je tonen waar je kan groeien van onbewust naar bewust.

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

We gaan aan de hand van asana (yogahoudingen), pranayama (ademhaling) en meditatie onze aandacht (en dus chi, energie) in de chakra’s en de meridianen brengen.  Zo stimuleren we  de energie om vrij te gaan stromen. Door de gerichte technieken en de specifieke kwaliteit van aandacht die we daaraan toevoegen, wordt de weg vrij gemaakt om blokkades zachtjes te laten oplossen. Soms ook niet zachtjes, maar snel en voelbaar. Wees erop voorbereid dat je duidelijke veranderingen gaat ondervinden. Dit is diepgaand werk.

Ik zal ook wat vertellen over de functie van elk chakra en de bijhorende thema's. Op deze manieren openen we jouw bewustzijn voor verdere groei en maken we je creatieve krachten vrij om jouw leven bewust vorm te geven. 

Je zal merken dat hoe nauw alle chakra's met elkaar verbonden zijn en hoe ze elkaar beïnvloeden. Daarom is het ideaal om de reeks te volgen als 1 geheel. 

 

 Lukt het niet voor je om de hele reeks te volgen? Dan ben je zeker ook welkom voor één of meerdere afzonderlijke sessies.

Deze reeks is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in yoga. De yoga asana's zijn eenvoudig. Dit is vooral energiewerk.

 

PRAKTISCH:

 6 voormiddagen verspreid over 2 weken, telkens van 10u tot 12u30.

Schrijf je in voor de hele reeks, dan betaal je 180€ .

Kies je ervoor om één of meerdere lessen apart te volgen, dan betaal je 35€.

! Herhaal je deze reeks? Dan betaal je slechts 150€ voor de hele reeks (dus 1 sessie gratis!) 

Volgde je eerder al min. 3 sessies van deze reeks? Dan betaal je 30€/sessie.

Schrijf je  in via 0486/147088 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je inschrijving is defintief na overschrijving van het bedrag op BE54 0689 3355 4497 met vermelding van je naam + chakra reeks.

Welkom!

Meer weten over mijn aanpak? Lees dit.

 chakra yoga bladen

 

Reacties van deelnemers aan vorige reeksen:

"Ik volgde de volledige reeks en vond dit heel leerrijk en levensverrijkend. Leren beseffen welke energie er door je lichaam stroomt en hiermee aan de slag gaan, doet heel veel met jezelf en met je lichaam. Ik zou iedereen aanraden om deze reeks te volgen om zo nog meer zelfbewust te worden, om met de tools die je krijgt, aan de slag te gaan om nog beter dit leven te kunnen begrijpen. Heel erg bedankt voor al de inzichten die je me hebt bijgebracht" (Jolien)

"De sessies lieten me telkens' zakken' in mijn lichaam en leerden me nog bewuster aanvoelen wat ik nodig heb om in harmonie te komen met alles, zowel in - als buiten mezelf. Ook de uitleg die Isabelle bij elk chakra geeft, werkt verhelderend" (Liselotte)

"Heel eenvoudige oefeningen, die een heel groot effect hadden zowel lichamelijk als op het mentale. Ik voelde mij op het einde van de week 'normaal'- meer in balans, in kracht...ik zou het zo opnieuw doen en het smaakte naar meer." 

" De combinatie theorie en asanapraktijk was voor mij ideaal. De deugddoende ervaringen van de week blijven doorzinderen." (Antoinette)

"De chakra’s waren geen onbekend terrein voor mij, maar ik had nooit gedacht dat ik ze met minimale bewegingen en het gericht sturen van de aandacht en adem zo kon beïnvloeden. Het was een intense ervaring!" (Kristien)

 

 

Datumoverzicht (Evenementdetails)


  • Van woensdag 14 augustus 2024 10:00 tot vrijdag 23 augustus 2024 10:00

Powered by iCagenda