Oogyoga door Katty Reniers

Eenmalig
Datum: zaterdag 11 mei 14:00

Oogyoga bestaat al duizenden jaren. In deze workshop leer jedeze eenvoudige, doeltreffende technieken om je ogen te relaxen en op een ontspannen manier te gebruiken, oogklachten te verzachten en mogelijk geleidelijk aan weg te nemen.

Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) , .... kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

WORKSHOP -VERBETER JE ZICHT - OOGOEFENINGEN/OOGYOGA OP 11 MEI  14u - 17u.

oogyoga

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone- en tv-schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, … 

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) , .... kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.

  • -Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning : veel oogproblemen ontstaan nl. door te veel spanning op de oogspieren.
  • -Ontspanningstechieken
  • -Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen, …
  • -Tips voor werken aan de pc
  • -Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk: Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

Workshop door Katty Reniers op 11 mei 14u-17u.

PRIJS: 45€ 

INSCHRIJVEN : via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag email, zodat we je deelname kunnen bevestigen.
Je bent ingeschreven na betaling van 45€ op

Reknr: IBAN BE97 9731 3523 8949.   BIC: ARSP BE 22.   met vermelding van OY Oostende 2019.05.11

WIE IS KATTY RENIERS?

Katty Reniers is lic. Kinesitherapie. Sinds 2015 is zij eigenaresse van Alive and flowing in Mechelen, een kleinschalig centrum voor yoga, oogyoga/-training, shiatsu en meditatie. Zij werkt met enthousiasme om de wijsheid en kennis van deze praktijken en helingmethodes te verspreiden. 

Extra training: Reiki master en klankgeoriënteeerd stemgebruik.

www.aliveandflowing.com

 

 

Alle datums


  • zaterdag 11 mei 14:00