Mindful Yoga


DOOR AMALIA VERMANDERE 

Amalia: "Wij zijn gemaakt van sterrenstof. De atomen waaruit onze lijven zijn opgebouwd, ontstonden diep in de ruimte, in de smeltkroes waaruit ook sterren en planeten ontstaan. Kom je mee verwonderen over dit wonder dat je bent!

In mijn lessen neem ik je graag mee op een reis doorheen je hele wezen. Als een kosmonaut je innerlijke universum exploreren,...

Lees meer

Yoga & actieve vormgeving


 DOOR RUDY VANCOILLIE

voor iedereen en alle niveau’s

Je leert de diverse klassieke yogahoudingen op een esthetische en bewuste manier scheppend actief vormgeven.

Tijdens de lessen is er gezonde en opbouwende ritmische afwisseling tussen dynamische bewegingsvormen en statische meer gecentreerde yogahoudingen, alsook tussen snellere bewegingen en meer bewust geconcentreerd opgebouwde houdingen.

Lees meer

Yang/ Yin Yoga 


DOOR KATHY DERGELOO

Houdingen met verschillende variaties naar ieders mogelijkheden, om het lichaam te rekken, te openen en te versterken.

Stroom mee op de golven van je ademhaling en voel je nadien krachtiger en blijer!

Elke sessie start of eindigt met yin - houdingen, ademhaling en relaxatie.

Een creatieve mix van yang en yin om in balans te komen.

Lees meer

Hatha Yoga


Door JULIE MONSEWEYER 

Hatha-yoga is een traditionele vorm van yoga waarbij een houding een tijdje wordt aangenomen om daarna even te ontspannen. Het woord is een samenvoegsel van de woorden Ha: de zon, actie, warmte, de houding en het woord Tha: de maan, rust, observeren wat de houding voor jou gedaan heeft.

Lees meer

Hatha Yoga (voor beginners)


Door JULIE VERMEERSCH

In mijn les bied ik de traditionele hatha yoga aan. De focus ligt op jezelf, de ademhaling en je goed voelen in de houdingen. Mijn doel is om jouw lichaam sterker te maken, tijd voor jezelf te nemen en je met een goed gevoel naar buiten te laten gaan. 

Lees meer

Yin Yoga


DOOR ISABELLE SCHOTTE

"Yin is in" en dat is geen wonder in een samenleving die zo extreem 'yang' is als de onze (actie, prestatie, hoog tempo, heel veel prikkels). In balans komen is absoluut noodzakelijk om niet uitgeput te raken, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Yin yoga kan je hierbij helpen. 

Yin yoga is ontspannend en rustgevend maar het is meer dan dat. Yin yoga werkt diep in het lichaam en dat mag je letterlijk nemen.

Lees meer

Zachte Yoga


DOOR  KATHY DERGELOO

Zacht in die zin dat alles aan een langzaam tempo gaat met telkens rustpauzes tussen een serie houdingen. Er gaat aandacht naar de ademhaling, en er volgt een korte meditatie en lange relaxatie. Je wordt je bewust van plaatsen waar er spanning is in je lichaam, ook op mentaal en emotioneel vlak. Maar laat je niet beetnemen door het woord zacht, je werkt wél diep en intens. Voor jong en niet meer zo jong, lenig of niet.

Lees meer

Herstellende Yoga


DOOR  KATHY DERGELOO

Dit is een statische vorm van yoga waarbij we gebruik maken van veel ondersteunend materiaal zoals kussen, dekens, blokken, oogkussentje. We blijven telkens 5 à 10 minuten in dezelfde houding en zoeken zoveel mogelijk comfort om makkelijk te ontspannen.

Lees meer

Pralaya Yoga


 DOOR ALEXANDER ODENT 

Door sport (blessures), verkeerde spierbelasting of slechte houdingen, stress of onaangepaste voeding ontstaan in ons lichaam disbalansen. Hierdoor raakt het lichaam uit evenwicht en ontstaat er compressie in de gewrichten. Alles in het lichaam werkt nauw met elkaar samen en wanneer er compressie ontstaan heeft dit gevolgen op de goeie werking van de gewrichten, organen en het zenuwstelsel.

Lees meer

Dynamische Yoga


DOOR GAEL VANDENBUSSCHE

In mijn lessen wil ik op een down-to-earth manier jou in verbinding brengen met jezelf, je even laten genieten van wat me-time en fun laten beleven.  Daarnaast wil ik je tools aanreiken die jou fysiek, mentaal en emotioneel sterker maken. Kortom je verbinden met je innerlijke kracht en je in balans brengen!  

Lees meer

Yoga voor kinderen


DOOR FAUVE DECHAENE

 Ook kinderen hebben nood aan contact met zichzelf en een moment van innerlijke rust.

Aan de hand van een verhaal nemen de kinderen verschillende houdingen aan waar ze hun verbeelding en creativiteit de vrije loop mogen laten gaan. In ons verhaal verwikkelen we ook relaxatie, dans & beweging, ademhalingsoefeningen, massages en spelletjes.

Lees meer

Zwangerschaps yoga


DOOR  JULIE VERMEERSCH

Tijdens onze zwangerschap door de drukke tijden heen vergeten we soms af en toe tijd te nemen voor onszelf en ons baby'tje. Vaak loopt er al een broertje of zusje rond, zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de komst van de baby en alsof dat nog niet genoeg is moeten de meesten van ons ook nog eens werken. 

Lees meer

Baby Yoga


Door JULIE VERMEERSCH

BabyYoga is een fantastische manier om nog een diepere connectie te creëeren met je baby'tje, in deze lessen leer je ook nieuwe tips en tricks om je baby correct op te tillen en de verschillende manieren om je baby vast te houden en veel leuke nieuwe spelletjes.

Lees meer

Mama/baby yoga


Door JULIE VERMEERSCH

Na de bevalling is het aangeraden om gepaste oefeningen uit te voeren zodat alles terug op zijn plaats kan komen. We leggen vooral de focus op de ademhaling terwijl we de oefeningen uitvoeren. Een hevige workout zal dit niet zijn, we nemen eventjes de tijd voor onszelf om even terug alles on hold te zetten zoals in de zwangerschapsyoga. 

Lees meer

Partner Yoga


 DOOR JULIE VERMEERSCH

1 KEER PER MAAND

Je hoeft zeker geen yogi te zijn op deel te nemen aan deze workshop. Ook hoef je niet persé je partner mee te nemen, het kan ook een vriend of vriendin, een date of een familielid zijn. Samen gaan we lekker stretchen. Je leert elkaar op een andere manier kennen en waarderen.